Tuindorp Stoempers

arrow-left arrow-right

April 2005

Hoogmis van Vlaanderen 1

Op de dag dat het lijden van paus Johnnes Paulus II tot een einde is gekomen, hebben wij met een delegatie Stoempers onze eigen lijdensweg afgelegd met daarbij vele tenopstijgingen van een meer aardse soort (met dank aan fietstijdschrift 'de Muur').

Lees verder

Oktober 2004

Modder proeven in Berlicum

Zondag 10 oktober 2004, mooie dag, dus dat belooft vast ook een mooie tocht. Zeven Stoempers melden zich bij het professionele onderkomen van The Whoopers te Berlicum: Diederik, Fedor, Frans, Jaap, Jan Peter, Marten en Bas. We vertrekken pas na tienen en daarmee als een van de laatsten. Het blijkt een overwegend bochtig single track parcours door de bossen. Lekker technisch met een droge en redelijk harde ondergrond.

Lees verder

Juni 2004

Hommage aan Tim Krabbé

Het is een goed gebruik binnen de Stoempers om in de zomer een cyclo te rijden in Frankrijk of Italië. Na de Trois Ballons, drie keer de Marmotte en twee maal de Maratonna werd in de winter 2003-2004 het nieuwe doel bepaald.

Lees verder

Juni 2004

Getraind in tolerantie

De ontwikkeling van een Utrechtse wielerclub. Net als de meeste andere teams ontwikkelen wielerclubs zich tussen oprichting en opheffing in een reeks kenmerkende fasen. Na een stormachtige periode is de rust nu weergekeerd bij de Tuindorp Stoempers, een groep fietsende individualisten. Maar komen deze Utrechtse toerfietsers wel toe aan de volgende fase: presteren in teamverband?

Lees verder

Mei 2004

Eten om te fietsen of fietsen om te eten?

Voldaan van een weekje Vogezen, in de auto met Henk Leenaers en Diederik Dippel, dringt nabij Thionville het besef door dat de ongeschreven wetten van de Stoempers een verslag vereisen. Gelukkig heeft Henk Leenaers een laptop bij zich.

Lees verder

Mei 2004

Stoempend in de Hof van Ede

Zuid-Veluwe Klimtour 2004 Zaterdagmorgen 08.00 uur Q8. Uit haast alle windrichtingen komen de Stoempers aangereden. Zo zien we de blauwe Zullo met Allard erbovenop voorbijgaan. Hij gaat nog even langs huis om zijn helm op te zoeken.

Lees verder

Mei 2004

Vier keer goud voor de Stoempers

Ja, ja. Na jaren van proberen is het nu eindelijk gelukt. Maar liefst 4 Stoempers hebben een gouden diploma behaald op de Fiets Challenge! Drie daarvan zijn in de categorie 100 kilometer.

Lees verder

April 2004

Waarom er fietspaden zijn

De eerste dinsdagavond. We hebben er zin in: Diederik, Arie, Patrick, Fedor, Nico, Loek, en ondergetekende. Al snel zit het tempo er goed in; maar er wordt netjes gefietst, goed gewaarschuwd en dus durven we zo af en toe in een brede waaier te rijden; het is toch al stil op straat. En bovendien, constateerden we op de jaarvergadering niet dat er op dinsdag en donderdag nooit wat gebeurde omdat iedereen dan zo geconcentreerd reed

Lees verder