Tuindorp Stoempers

arrow-left arrow-right

Juni 2005

Langs het randje van de afgrond

"De mooiste bloemen staan langs het randje van de afgrond" is een zegswijze om het nemen van grote bedrijfsmatige risico's achteraf goed te praten. Zou dit ook gelden voor sportprestaties?

Lees verder

Juni 2005

De Queeste naar de veilige pignon

Koud aangekomen in Malaucène na elf uur in de auto sloeg de paniek toe! Ik had dacht ik aan alles gedacht, nieuwe banden, nieuwe binnenbanden zonder plakkers (want die zouden kunnen smelten bij het remmen), nieuwe remblokken, nieuwe cassette en nieuwe ketting.

Lees verder

Juni 2005

Prototype van een geslaagde sportvereniging in het Ik-tijdperk

Veel sportverenigingen klagen steen en been. Teruglopende ledenaantallen, weinig kader, vergrijzing en geen instroom van de jeugd. Vereniging Sport Utrecht [VSU] en gemeente zetten alle zeilen bij. Het tovermiddel lijkt de fusie. Maar dat het ook anders kan bewijzen de Tuindorp Stoempers nu al 10 jaar. Hun non-organisatie lijkt het juiste antwoord op de individualisering van onze maatschappij. Niets hoeft, veel kan.

Lees verder

April 2005

Vlaams feest!

Het was weer prachtig gisteren in Vlaanderen! Zonnig, fris aan de start (er lag nog een ijslaagje op de geparkeerde auto’s in Meerbeke toen we uitpakten!), heerlijk lenteweer onderweg.

Lees verder

April 2005

Hoogmis van Vlaanderen 2

Mooi, dat Mark zaterdag zo dicht bij zijn Brabantse genetisch materiaal is geraakt, dat hij de Brabants/Roomse toon kiest voor zijn verslag van de 'lijdensweg'. Geeft een andere zetting aan zijn verslag dan dat van Marten die een meer seculiere, feitelijke toonzetting verkoos.

Lees verder

April 2005

Hoogmis van Vlaanderen 1

Op de dag dat het lijden van paus Johnnes Paulus II tot een einde is gekomen, hebben wij met een delegatie Stoempers onze eigen lijdensweg afgelegd met daarbij vele tenopstijgingen van een meer aardse soort (met dank aan fietstijdschrift 'de Muur').

Lees verder

Oktober 2004

Modder proeven in Berlicum

Zondag 10 oktober 2004, mooie dag, dus dat belooft vast ook een mooie tocht. Zeven Stoempers melden zich bij het professionele onderkomen van The Whoopers te Berlicum: Diederik, Fedor, Frans, Jaap, Jan Peter, Marten en Bas. We vertrekken pas na tienen en daarmee als een van de laatsten. Het blijkt een overwegend bochtig single track parcours door de bossen. Lekker technisch met een droge en redelijk harde ondergrond.

Lees verder

Juni 2004

Hommage aan Tim Krabbé

Het is een goed gebruik binnen de Stoempers om in de zomer een cyclo te rijden in Frankrijk of Italië. Na de Trois Ballons, drie keer de Marmotte en twee maal de Maratonna werd in de winter 2003-2004 het nieuwe doel bepaald.

Lees verder