Tuindorp Stoempers

arrow-left arrow-right

Juni 2004

Getraind in tolerantie

De ontwikkeling van een Utrechtse wielerclub. Net als de meeste andere teams ontwikkelen wielerclubs zich tussen oprichting en opheffing in een reeks kenmerkende fasen. Na een stormachtige periode is de rust nu weergekeerd bij de Tuindorp Stoempers, een groep fietsende individualisten. Maar komen deze Utrechtse toerfietsers wel toe aan de volgende fase: presteren in teamverband?

Lees verder

Mei 2004

Eten om te fietsen of fietsen om te eten?

Voldaan van een weekje Vogezen, in de auto met Henk Leenaers en Diederik Dippel, dringt nabij Thionville het besef door dat de ongeschreven wetten van de Stoempers een verslag vereisen. Gelukkig heeft Henk Leenaers een laptop bij zich.

Lees verder

Mei 2004

Stoempend in de Hof van Ede

Zuid-Veluwe Klimtour 2004 Zaterdagmorgen 08.00 uur Q8. Uit haast alle windrichtingen komen de Stoempers aangereden. Zo zien we de blauwe Zullo met Allard erbovenop voorbijgaan. Hij gaat nog even langs huis om zijn helm op te zoeken.

Lees verder

Mei 2004

Vier keer goud voor de Stoempers

Ja, ja. Na jaren van proberen is het nu eindelijk gelukt. Maar liefst 4 Stoempers hebben een gouden diploma behaald op de Fiets Challenge! Drie daarvan zijn in de categorie 100 kilometer.

Lees verder

April 2004

Waarom er fietspaden zijn

De eerste dinsdagavond. We hebben er zin in: Diederik, Arie, Patrick, Fedor, Nico, Loek, en ondergetekende. Al snel zit het tempo er goed in; maar er wordt netjes gefietst, goed gewaarschuwd en dus durven we zo af en toe in een brede waaier te rijden; het is toch al stil op straat. En bovendien, constateerden we op de jaarvergadering niet dat er op dinsdag en donderdag nooit wat gebeurde omdat iedereen dan zo geconcentreerd reed

Lees verder

Juni 2002

Gran Fondo Eddy Merckx

Afgelopen weekeinde heeft een groep (Marcel, Diederik, Frans, Frank, Edo, Jaap en Mark) meegedaan aan de Cyclosportive Gran Fondo Eddy Merckx, als voorbereiding op de Marmotte. Heeft toch al 3400 meter hoogteverschil en het goede aantal kilometers.

Lees verder