Tuindorp Stoempers

arrow-left arrow-right

Augustus 2018

Pyreneeën-week + Marmotte

Na de Andermatt-week nog een week de bergen in? Tja, als Frank W al een huis heeft gevonden en een paar mensen polst... Zelf heb ik nooit in de Pyreneeën gefietst, nou ja ooit aan de Spaanse kant met bagage. Maar nooit de roemruchte cols als Tourmalet, Aubisque...En dan ook nog de Marmotte Pyreneeën als toetje?  Deal, we gaan!

Lees verder

Juni 2018

Stoempersweek Andermatt, Zwitserland

De week in Andermatt was memorabel. Zelfs zodanig dat ik lang heb geaarzeld er op de site,  immers 'openbaar', over te schrijven. Aan de andere kant verdient een week, die de aanwezigen zeker bij zal blijven,  een plek op onze site, als het maar met een korte tekst.

Lees verder

Juni 2018

Vael Ouwe 2018: Ode aan Edo

Wat valt er nu weer te schrijven over de zoveelste Stoempertocht?   Dat het heet was, 160 km dan lang is, dat de Veluwe indrukwekkend uitgestrekt en bijna zo mooi als Twente is, dat het drinken bij de verzorgingsposten op was na 60 km? Of dat we met 6 waren en Michiel koos voor de 100km omdat hij zich niet lekker voelde, dat Floris zijn vaste dipje weer dapper overwon, Marcel G gelukkig geen last meer heeft van zijn gescheurde kuitspier, en Vincent F en ik het meeste kopwerk deden?

Lees verder

September 2017

Stoemperweekend Achterhoek Aalten

Nu de weekends de laatste jaren in het binneland plaatsvinden, zoeken we steeds meer de uithoeken op. Vorig jaar Friesland, dit jaar bijna letterlijk; de Achterhoek, op 300m van Duitsland, in accommodatie 'de Grenswachter' in het buitengebied van Aalten

Lees verder

Mei 2017

Good goan

Ooit verkozen als mooiste Twentse uitdrukking, is ‘Good goan’ Twents voor ‘het ga je goed’. Maar het klinkt ook als goed gáán, lekker doortrappen  En in beide betekenissen wel toepasselijk voor de 10 stoempers in de Hel van Twente 2017. 

Lees verder

April 2016

Versplinterd rood in het roze.

Wie durft er nog te zeggen dat er niet meer gefietst wordt door de Stoempers? Gaf het aantal actieve Stoempers een paar jaar geleden nog reden tot alarmerende berichten ( https://tuindorpstoempers.nl/nieuws/de-tuindorp-stoempers-stoempen-niet-meer ), áls er nu al reden tot zorg is, gaat het nu over de grootte van de groep.

Lees verder