Tuindorp Stoempers

arrow-left

Toscane

Bella Italia, Toscane, waar het leven goed is...toch...?

Na het helaas afblazen van de eerdere Toscane-reis, lukte het Patrick toch mede-Stoemperste vinden die de reis ook wilden maken. Te ver? Ach, effe doorbijten...net een lange fietstocht..  het mooie landschap, de vino, de strade bianci en de zon tegemoet!
 

25 Mei 2019

 Dick, Piet, Frank W en Frank B, Daan, Monique en Patrick vormden het gezelschap. En wat mij betreft had Patrick gelijk, om Toscane als bestemming te kiezen. Wat is Toscane mooi, zeker in het voorjaar, nu alles nog bloeide (sprak de bioloog...). De slingerende wegen met cypressen, het eerlijke eten (de pasta-maaltijden als lunch...mmmm), de dorpjes waar monumenten zich aaneenrijgen, een avondje Siena, een middagje Florence, dwars door San Gimignano op de fiets. Zelfs de strade bianci bevielen me meestal wel; stuiterend naar beneden, slippend naar boven, en soms wel knap steil....maar toch, het heeft wat! Al ben en blijf ik meer van het asfalt, l'Eroica is vast een mooie ervaring!

Het was in meerdere opzichten een uniek weekje. Vooral het weer was voor eind mei in Toscane behoorlijk uniek. Ach ja, je kunt niet alles hebben.... We hielden er zelfs een glaasje grappa aan over nadat we bij een eenzaam gelegen huis onder een afdakje schuilden voor regen en onweer. De dreigende luchten, afgewisseld met brandende zon, leverden in ieder geval ook nog mooie plaatjes op... (zie de foto-pagina).     Grazie Patrick!


FB