Tuindorp Stoempers

arrow-left

Stoempersweek Andermatt, Zwitserland

De week in Andermatt was memorabel. Zelfs zodanig dat ik lang heb geaarzeld er op de site,  immers 'openbaar', over te schrijven. Aan de andere kant verdient een week, die de aanwezigen zeker bij zal blijven,  een plek op onze site, als het maar met een korte tekst.

16 Juni 2018

We hebben deze week gestoempt, lekker gegeten, voetbal gekeken, passen bedwongen, gedronken, hard afgedaald, gelachen, met een ATB op de nek door sneeuw en modder geploeterd, gewandeld. Alles wat bij een stoemperweek hoort. Maar vooral hebben we deze week samen met Monique afscheid genomen van Reinier;  Reinier onze in november overleden Stoemper, vaak organisator van zo’n mooie week. Dat maakte deze week memorabel. Het moment dat we samen door de alpenweide terugliepen en de enige regenbui van de week over ons werd uitgestort, zal ons allen bijblijven. 

De taaie Sustenpas, de rustige Oberalp- en Lukmanierpas, de historische klinkers op de Gotthardpas, de zware Nufenen, de bekende Furkapas. Voor elk wat wils om er één of meerder op een dag te doen, een treintje heen of terug te nemen, een rustdag in te lassen. Mooi hoe we dat als Stoempers soepel invullen en ieder aan zijn of haar trekken laten komen. Maar het mooist was deze keer hoe we in zo’n gewone fietsweek zo’n emotioneel moment als Stoempers samen beleven, waardoor het zo’n memorabele week werd.

Zie hier de foto's


Frank