Tuindorp Stoempers

arrow-left arrow-right

Maart 2006

Stadsblad, "Afzien in Vlaanderen"

Het is komende zondag weer zover. De enige, echte opening van het wielerseizoen met de Ronde van Vlaanderen. Voor insiders 'De Ronde', voor het volk 'Vlaandrens Mooiste'. De Utrechtse wielrenner Marcel Gerards rijdt de ronde dit jaar voor de derde keer.

Lees verder

September 2005

Kramp!

De vorige editie van deze helse cyclo staat mij nog altijd in het geheugen gegrift. Slechts één stoempermaatje om mee op reis te gaan en als die dan op het laatst nog afzegt resteert mij maar een ding: ik ga toch...

Lees verder

Juni 2005

Uiteindelijk gingen we allemaal voor het toetje

Een weekje fietsen in de Provence eind mei/begin juni. Een menu dat klinkt als een klok. Een prima gezelschap, een perfect gekozen locatie en onderdak, alle ruimte, rust, een zwembad met uitzicht op de bergen (lees: ‘de berg’), de temperatuur is goed 25 tot 30 graden.

Lees verder

Juni 2005

Langs het randje van de afgrond

"De mooiste bloemen staan langs het randje van de afgrond" is een zegswijze om het nemen van grote bedrijfsmatige risico's achteraf goed te praten. Zou dit ook gelden voor sportprestaties?

Lees verder

Juni 2005

De Queeste naar de veilige pignon

Koud aangekomen in Malaucène na elf uur in de auto sloeg de paniek toe! Ik had dacht ik aan alles gedacht, nieuwe banden, nieuwe binnenbanden zonder plakkers (want die zouden kunnen smelten bij het remmen), nieuwe remblokken, nieuwe cassette en nieuwe ketting.

Lees verder

Juni 2005

Prototype van een geslaagde sportvereniging in het Ik-tijdperk

Veel sportverenigingen klagen steen en been. Teruglopende ledenaantallen, weinig kader, vergrijzing en geen instroom van de jeugd. Vereniging Sport Utrecht [VSU] en gemeente zetten alle zeilen bij. Het tovermiddel lijkt de fusie. Maar dat het ook anders kan bewijzen de Tuindorp Stoempers nu al 10 jaar. Hun non-organisatie lijkt het juiste antwoord op de individualisering van onze maatschappij. Niets hoeft, veel kan.

Lees verder

April 2005

Vlaams feest!

Het was weer prachtig gisteren in Vlaanderen! Zonnig, fris aan de start (er lag nog een ijslaagje op de geparkeerde auto’s in Meerbeke toen we uitpakten!), heerlijk lenteweer onderweg.

Lees verder

April 2005

Hoogmis van Vlaanderen 2

Mooi, dat Mark zaterdag zo dicht bij zijn Brabantse genetisch materiaal is geraakt, dat hij de Brabants/Roomse toon kiest voor zijn verslag van de 'lijdensweg'. Geeft een andere zetting aan zijn verslag dan dat van Marten die een meer seculiere, feitelijke toonzetting verkoos.

Lees verder