Tuindorp Stoempers

arrow-left

File in de Amstel Gold

Gisteren de 150 km Amstel Gold Race gereden. Opgestaan in Schin op Geul om 7:00 uur, keek naar buiten: rijp op het gras. En geen lange broek of beenstukken mee, want mooie fietstemperatuur voorspeld.

28 April 2007

Vertrek Valkenburg om 8:30 uur, al erge koude vingers, maar na de Geulhemmerberg was het ergste koudeleed geleden!

De tripel alleen op de Kruisberg, de Eysenbosweg, Keutenberg en de Cauberg, alle andere klimmen met uiterlijk de 42 - 27. Door de drukte was het een puinhoop onderaan de Keutenberg: alles stond er vast toen ik de linkerbocht om ging naar het steile stuk, na de camping, nog net niet omgevallen. Stukje verder in de rechter grasrand paaltje gepakt, in de rem en in de pedalen, afgewacht tot er een gaatje was, afgezet en aangezet en toch fietsend naar boven langs alle 'wandelaars'. Kick!

Om 15.14 begon ik aan de klim van de Cauberg. Maar helaas was het zo gigantisch druk dat iedereen al ruim voor de finish, ongeveer 100 m voorbij het viaductje moest afstappen en de laatste ruim 100 m - ook over de tijdregistratiematten - moest schuifelen in een fietsersfile! In elk geval ruim binnen de 7 uur over all, en op de fietspc - dus zonder stops - in 5:55 uur.

Kortom: lekker gefietst, niet kapot, veel schik gehad met mijn fietsgezellen, dus prima weekend. O ja, en ik heb ook erg genoten van bronsgroen eikenhout en de bloesem aan de hoge fruitbomen, enz...

Hierbij mijn dank aan Frank en Mark voor de wijze waarop ze me hebben klaargestoomd tijdens het vorige weekend in de Grensheuveltocht: ik heb de AGR niet eerder boven de 25 gem. gereden!


Paul Ruijsenaars