Tuindorp Stoempers

arrow-left

Wintersport in de Volta

Net als vorig jaar was een flinke ploeg enthousiast om de Volta te rijden, 150 km, 2300 hoogtemeters. Uitstekend georganiseerde tocht vanuit Eijsden.

31 Maart 2013

Er vielen nog een paar Stoempers af vanwege de barre weersvoorspellingen, maar aangezien op de jaarvergadering besloten was om wel/niet deelname nooit meer van de buienradar af te laten hangen, stond er een flinke ploeg aan de start. VincentvD, Patrick, FrankB, FrankW, MarcelR, Reinier, René en Paul. Introducé Ed (gaat ook mee naar Italië) deed ook mee.

Iedereen was erg goed ingepakt, en dat was nodig ook. Het werd een van de koudste Ardennentochten die we ooit gereden hebben. De temperatuur kwam niet boven de 3 graden uit. Om de sfeer te verhogen lag er op divers plekken nog wat sneeuw in de berm. Het was niet heel prettig maar toch ging het wel, droog en je kreeg het wel warm onderweg. Bij de Volta wordt een klassement opgemaakt op 3 hellingen. Dat betekent dat de Stoempers gezellig keuvelend alle 18 hellingen op fietsen, en op de 3 met tijdwaarneming ontploft het Stoemperspeleton zodra de mat gepasseerd wordt. Volle bak omhoog. Dat leidde tot een klassement dat werd aangevoerd door Vincent. De profploeg die op Canyon rijdt is niet te vertrouwen en Vincent is op zijn nieuwe Canyon niet te houen. Verder leidde dit alles tot een indrukwekkende rekenpartij van Marcel (zie onderaan). Paul koos wel verstandig voor de korte route, waardoor hij lekker warm in het café nog de finish van de Ronde heeft gezien. Toen wij finishten hadden de profs al gedoucht. Vorig jaar hebben we nog lekker op de grond op het plein van Eijsden gezeten, nu snel de warme auto’s opgezocht.

Al met al weer een groot succes, erg gezellig en goed om al vroeg in het seizoen zo’n doel te hebben.

De uitslagen van de Volta staan op internet. http://www.voltalimburgclassic.nl/index.php?pageId=137 In het klimklassement staan de stoempers op prachtige plaatsen, van de 700 deelnemers:

Vincent 23e
Ed 26
Patrick 27
FrankB 28
FrankW 39
Marcel 51
Reinier 68
Paul 431
Rene 441

Toevoeging Marcel R: Tsja, en dan ga je toch vergelijken met 2012. En als ik het voor mezelf doen, dan kan ik het ook voor iedereen doen. Wat constateer ik dan:

  • vmss = verschil met snelste Stoemper in sec.
  • De snelste stoemper (Vincent) is dit jaar 1,5 minuut langzamer dan de snelste Stoeper vorig jaar (Daan).. worden we slechter of was het de koude? Ik denk/hoop het laatste.
  • Vincent stijgt met stip (nieuwe fiets of doping).
  • Frank B is heel degelijk en constant (28/29 en 12 sec. achter de snelste!)...
  • We nodigen ‘te goede introducés’ uit (vorig jaar was Daan het snelste nu Ed 2e ).
  • Ik stijg 146 plaatsen en zit in 2013 122 sec dichter bij snelste stoemper… Als ik die lijn doortrek win ik volgend jaar met vlag en wimpel.. Doping of toch het trainen van Henk L. in D0, D1 en D2.. ik houd het op het laatste (en 4 kg minder)!
  • Haal er voor je zelf wat anders uit!!

PS: Patrick fietste in 2012 met het startnummer van Arno.


Frank Witte