Tuindorp Stoempers

arrow-left

Volta Classic 2022; een koude maar droge editie

Kort verslag van de Volta 2022, van 3 april. Een koude 'Hel van het Mergelland, gefietst door Patrick, Frank W, Roland, Vincent F en Michiel, samen met 'thuisrijder' Jacques.

En de foto's staan hier: https://tuindorpstoempers.nl/fotos/volta-2022 

3 April 2022

Met 5 Stoempers vertrokken we in alle vroegte met -3 graden richting Eijsden. In Eijsden stond onze fietsvriend Jacques al bij de start op ons te wachten. 
Na ophalen van onze startbewijzen en een kort fotomoment zijn we rond 09.00 uur gestart. Eenmaal onderweg kwamen al gelijk de eerste klimmetjes tegen zodat we snel opwarmden door de inspanningen die we moesten leveren. Het werd dus ook al vroeg duidelijk dat het weer een zware editie ging worden.
Naar drie verzorgingsposten, zes uur effectieve fietstijd, 155 km en 2350 hm verder kwamen we weer gezamenlijk in Eijsden aan. Na aankomst konden we gelijk het einde van de Ronde van Vlaanderen zien. “De hoogmis” werd in een zeer spannende finale gewonnen door MvP.
Om de dag goed af te sluiten zijn we nog een overheerlijke pizza gaan eten in Maastricht. En daarna weer terug gereden naar Utreg. Al met al een mooie dag en een goede investering voor de fiets conditie in het vroege voorjaar.
Op naar de volgende editie van de Volta Classic!


Michiel