Tuindorp Stoempers

arrow-left

Volta 2015: Koud, koud en koud...

De traditionele opening van het Stoempers Klassiekerseizoen is al jaren de Volta. Erg vroeg in het seizoen, dus we hebben al van alles gehad. Van sneeuw in de berm tot lekker warm. De samenvatting van dit jaar in 3 woorden: koud, koud en koud. De temperatuur kwam niet boven de 5 graden en maar heel even een bleek zonnetje.

6 Maart 2015

We waren er iets over 9, maar toch pas tegen 10 uur gingen 6 Stoempers van start, Ed, Patrick, VincentF, Floris, Jos de Freitas en ondergetekende. Een beetje laat, wat onderweg wel te merken was. De ravitailleringsposten waren steeds leger. Het al bekende maar altijd leuke parkoers gingen we vlot af. Halverwege splitsten Floris en Jos af, met name Floris had zich iets verkeken op het toch wel zware parkoers. 150 km met ca. 2500 hoogtemeters. Prachtige gelijkmatige hellingen afgewisseld met venijnige klimmetjes. Zo nu en dan ongelofelijk slechte wegen in de Voerstreek, wel fijn dat ze daar telkens een bordje‘ slecht wegdek’ bijzetten. Het leuke van de Volta is altijd dat op 3 hellingen klimtijden worden opgenomen. Traditioneel ontplofte op de onderste tijdmat het Stoemper-peleton tot bovenaan de 2e tijdregistratie. Het viel ons op dat er nu onderaan geen enkele helling een mat lag. Ik heb daarover nog even de organisatie geraadpleegd.

Hun reactie:

Dank voor de complimenten, mooi dat u weer een fijne dag heeft gehad!

Helaas mogen we van de Limburgse gemeenten geen tijd meer registreren. Dit omdat men de fietsoverlast wil weghalen; sommige mensen maken er een echte wedstrijd van. Om dit tegen te gaan, heeft men de tijdregistratie verboden. Het spijt ons ontzettend, zelf zouden we graag anders zien. Hopelijk mogen we het in de toekomst weer aanbieden.

Helaas dus weer een einde aan een mooie traditie. Na de laatste helling sloten we nog bij wat snelle groepjes aan zodat er op de laatste vlakke 20 km flink gekoerst werd. Vooral Vincent was hiermee in zijn element en Patrick kon echt gaan sprinten voor de finish in de dorpskern van Eijsden. Jos en Floris kwamen een tijdje later aan en het bleek dat bij de ravitaillering in Blegny er niets meer voor hun te eten was. Ook werden ze enigszins op de huid gezeten door de mensen die de pijlen aan het ophalen waren. Het altijd gezellige dorpsplein in Eijsden vergoedde echter veel. Een bakkie patat en biertje terwijl de plaatselijke harmonie de sfeer tot grote hoogten wist te brengen. Het toertochtseizoen is geopend. Volgend jaar weer? Volgend jaar weer!


Frank Witte