Tuindorp Stoempers

arrow-left

Ten doop gehouden in helletocht

Grote verhalen verspreiden zich snel, dus daarom zal ik zelf maar naar buiten treden met de bekentenis dat ik maandag naar huis geduwd ben moeten worden…

5 Juni 2012

De klimtoertocht. Marcel R liet weten dat met de heen en terugreis hij 170 km op de teller had, met 890 hoogtemeters. De temperatuur in midden Nederland is jullie allen bekend. Al bij tante Loes, 30 km na de tijdrit de Amerongse Berg op – Frank op een zeer eervolle 10e positie van de 1000 deelnemers!! – bespreken we de betekenis van herstelmiddelen bij de fietssport. Ik wist toen nog niet dat ik er zelf het lijdend voorwerp van zou worden… Ik had beter moeten weten: ik heb al eerder ervaren – tijdens de LBL – dat ik eigenlijk ook een fysiologische zoutoplossing mee moet om tussentijds te nemen, want ik zweet teveel zout weg. In combi met de weinige eerdere km’s als gevolg van operatie aan been was de kans al erg groot dat ik last zou krijgen van combi inspanninghitte. Dat manifesteerde zich al bij Oosterbeek toen ik me te gevaarlijk als verkeerdeelnemer manifesteerde, tot schrik van de andere stoempers. Vandaar dat ik besloot om bij defensieweg solo op Driebergen aan te koersen. Bij Elst moest ik van de fiets af: kramp in allebei de benen: boven en onder!

Enfin, ik zal dit beklagenswaardige verhaal niet te lang maken. Ik ben op eigen kracht naar de finish gereden (mijn chip heeft helaas niets geregistreerd, die had kennelijk bij de start al door dat het die dag niet aan mij besteed was). Maar de benen waren dus zo verrot dat aldoor de kramp om de hoek lag. De stoempers toonden hun sociale gezicht door me aldoor ‘een hand van God’ in mijn rug te geven, waarmee ik thuis kon komen en aan herstel kon werken… Dank aan Frank, Marcel, Edo, Patrick, René! (Pieter heeft het eerste deel meegereden: na tante Loes moest hij naar huis.) Ik zou het nog zwaarder hebben gehad als ik niet mijn speciale fiets zou hebben gereden. Graag plak ik de links naar de facebook site van de bouwer, waar hij de fiets in zijn etalage heeft gezet.

De fiets is klaar voor de ‘3 ballons – senioren uitvoering’ over 2 weken. En na de diepgang van dit weekend zal mijn supercompensatie er wel toe bijdragen dat ik het daar wat minder zwaar zal krijgen… (Hoop ik..)

Specialized Klimtocht voor Right to Play

Klimtijdrit Amerongse berg - Uitslag overall

1

Marco Kleibeuker

2.56.14 min

36.79 km/u

10

Frank Bles

3.21.96 min

32.09 km/u

85

Rene van Kessel

3.46.52 min

28.61 km/u

173

Edo van Hoek

3.58.33 min

27.19 km/u

181

Marcel reinhartz

3.59.98 min

27.00 km/u

936

Niet geregistreerd: Paul Ruijsenaars

Zonder chip meegefietst : Patrick Dassen: ± zelfde tijd als Frank, Pieter Berger: ?


Paul Ruijsenaars