Tuindorp Stoempers

arrow-left

Rije in Wijhe

Patrick en ik vormden de allochtone afvaardiging van de TS in de 120 km van de Wijhe-toer vandaag. Wij troffen elkaar wel op het afgesproken tijdstip...

28 April 2010

Gure wind en helaas geen anderen om bij te schuilen. De 250 andere deelnemers waren al ver voor ons tegen de tijd dat wij het cafe in Wijhe verlieten waar we ons moesten inschrijven. Het groepje lokalo's dat we na een lange sprint nog achterhaalden, bleek een eigen rondje te rijden, zo drong tot ons door nadat we het verkeerde dorp inreden. En verder zijn dan de wegen vooral leeg; landgoederen, koeien, paarden, bos, weiland, slingerende weggetjes en rust (alleen niet in onze benen).

Na 90 km kregen we voor de startkosten van €2 ook nog twee flesjes sportdrank, een appel en een krentenbol... De twee heren van de organiserende Swolland-rijders waren gebeld dat ze nog een uur moesten wachten op 2 man uit Utrecht, en deden dat dus. We zijn toen maar even blijven kletsen en hebben beloofd volgend jaar met meer Utrechters te komen.

Patrick en ik vonden het heerlijk om eens iets anders te fietsen dan Amerongen - Wijk etc. Elk weekend mogelijkheden te over! Doen!


Frank Bles