Tuindorp Stoempers

arrow-left

Openingsrit

Zaterdag opende het Tuindorp Stoemper zomer seizoen 2012, 12 stoempers aan de start, miserabel weer en iedereen schijnt deze rit nu al verdrongen te hebben, laat staan dat er een verslag van is geschreven.

15 Maart 2012

Wat een verschil met zondagmorgen om 9 uur: heerlijk zonnetje, 5 stoempers bij Q8 voor een 100+ tocht. Patrick, Vincent F, Pieter, Marcel R en Frank W. Een kleinigheid was dat Marcel zijn verkeerde fiets bij zich had, maar een kort bezoek aan de Zeeheldenbuurt met een supersnelle fietswissel leverde nauwelijks vertraging op. Het was wel even wennen, dit mooie weer: Pieter had al blote kuiten terwijl Vincent nog vorstvrije overschoenen droeg.

Via Bunnik gingen we door Werkhoven de dijk op, en met windje in de rug (wind mee, helaas voor Vincent) naar Amerongen waar na ruim een uur het terras al lonkte. Heerlijk buiten gezeten in de zon. Marcel moest toen al terug, terwijl de hoogtemeters als training voor de Volta nog moesten komen. De andere 4 reden terug naar de pont en aan de overkant lekker roulerend naar Rhenen. Via een slim lusje (de Candidalaan voor de fijnproevers) kwamen we precies uit aan de (goede) onderkant van de Grebbeberg. Aldaar reed Frank iedereen uit zijn wiel, maar geeft niet jongens, er is nog hoop, het seizoen is nog jong!

Via Veenendaal terug naar Utrecht, en de zon bleef maar schijnen. Wel wat wind op kop nu, maar diegenen die de uitzending van Labyrinth van afgelopen woensdag hebben gezien (aanrader via uitzending gemist) wisten precies waar ze in de waaier moesten zitten. Patrick won, alsof hem niets is overkomen 5 weken geleden, de laatste sprint.

In Tuindorp aangekomen bleken alle niet-fietsers in de tuin in de zon te zitten, een aantrekkelijk idee na deze 110 km tocht.


Frank Witte