Tuindorp Stoempers

arrow-left

Ontwaken bij prachtig weer

De traditionele opening van het wegseizoen werd dit jaar wel heel erg ondersteunt door de weergoden. Zowel zaterdag 8 als zondag 9 maart fantastisch mooi weer.

10 Maart 2014

Op de eerste ochtend na de vrijdagse ALV bleek zelfs al direct een ‘langzame’ groep gevormd te worden. Waarbij ‘langzaam’ tussen aanhalingstekens moet omdat er heel wat 50-ers zijn die alleen maar vanuit hun stoel kunnen dromen van dit soort tochten en snelheden. Deuxième Vitesse is de vakterm.

Op zondag waren er 6 Stoempers die, op initiatief van René, de Ontwakingstocht wel gepast vonden. Het kan ook zijn dat er nog een groep op zondag heeft gereden, waardoor er dus 4 Stoempergroepen actief waren, maar daar is geen openbare info over bekend. De 6 Ontwakers, René van Kessel, Vincent Frowijn, Vincent van Dijk, Mark van Oorschot, Patrick Dassen en Frank Witte, vertrokken om 8.30 uur al bij Q8 om in vlot tempo 140 km te verstoempen. In Driebergen bleek dat veel mensen doorhadden dat het mooi weer was, er waren heel veel inschrijvers, waar we onderweg overigens niet heel veel van merkten. Wel zo nu en dan een flinke sliert achter onze Stoempertrein aan. Er stond best een straf windje die ons met name in het tweede gedeelte aardig opbrak. Dan merk je dat het seizoen (en de conditie) nog pril zijn.

Altijd mooi om te zien bij dit soort weer, de een met lange broek en overschoenen (die kregen na 11 uur wel last van warmtestuwing) en de ander smorgens nog rillend in korte broek en blote armen. En alles daar tussen in. De tocht was zoals gewend van DTC uitstekend uitgepijld en leidde via de Amerongse Berg naar Lunteren en de Harskamp. Zo nu en dan wat kerkgangers ontwijkend via Barneveld weer terug. Hoogtepunt (nou ja) was dat bij een van de restaurants een fietser met haast naast het fietspad over het gras even vlot wilde inhalen. Hij zag daarbij twee gespannen draden tussen houten paaltjes over het hoofd en knalde daar dwars doorheen, wonder boven wonder zonder zichtbare schade (op het hek na dan).

Om 2 uur waren we alweer terug in Tuindorp zodat we ook nog genoeg tijd hadden om van het achtertuinweer te genieten. De kop is er weer goed af voor het wegseizoen 2014!


Frank Witte