Tuindorp Stoempers

arrow-left

Niet de goede gevoelstemperatuur bij Vincent van Dijk

Om 11:00 uur stonden er 5 goed ingepakte stoempers in het clubgebouwtje bij de Q8, daartoe aangemoedigd door onze Vincent. We belden kleumend rond 11:10 maar eens op, naar: Vincent. "Waar blijf je?" De vraag had moeten zijn: "Waar verblijf je?" Want hij antwoordde vanuit zijn bed...

25 Februari 2013

Reinier, Patrick, Frank, René en ik trotseerden de tegenwind van - 1gr C (gevoelstemp ergens onder de - 10) richting Nigtevecht -> Abcoude. Na 30 minuten: dubbele snakebite voor Frank die door een diep gat in de weg ging. We hadden er een stukje lopen voor over om achter een schuur uit de wind de bandjes te vervangen, want we gingen door open terrein... En bandjes van 0 gr zijn weerbarstig. En vingers van 0 gr hebben daar helemaal geen zin ân.. Maar na 15 minuten reden we weer.

O wat hadden we zin in koffie in Abcoude...! Maar ons café was dicht: verbouwing. Au. Dus dan maar door naar onze Punt in Baambrugge: 4 langer en erge koude km's. En jawel: de warmte, hete chocomelk, thee en koffie, met een flink stukje boterkoek er naast. En een erge lekkere appelpunt. Nadat de ergste kou uit onze kaakspieren was verdreven uiteraard een geanimeerde discussie over...? Jawel: doping, veroordelen op basis van beschuldigingen of op basis van hard bewijs, internationale mensenrechten/rechtssysteem, of toch maar het tuchtrecht van de wielersport zelf? Maar kan die wielersport zichzelf 'reinigen'? Want als de burgerrechter dat gaat doen, dan is de positie van de WADA in het geding, terwijl die nu juist zo 'goed' (??) bezig is. enz. enz...

Kortom. Kunnen die renners het nou ècht niet over iets anders hebben, als ze elkaar de wintermaanden amper hebben gesproken...? Hoe dan ook: voor stoempers geen omerta: wij spreken wel openlijk, zullen we maar zeggen!

Via Breukelen naar Maarssen, omdat ik daar na zo'n 65 schraalkoude km's keurig door de mannen werd afgeleverd bij mijn dochter waar ik over de fietskleren heen in de overal ging om daar de middag te helpen met de verbouwing in haar huis. Een actieve zaterdag voor ondergetekende, aanzienlijker actiever dan Vincent...!


Paul Ruijsenaars