Tuindorp Stoempers

arrow-left

Ieper, mooi weekend tussen de slagvelden

Maar liefst 17 Stoempers gingen medio oktober richting Ieper. Patrick, Vincent F, Vincent vD, Piet, Monique, Reinier, Floris, Marcel G, Nico, Dick, Bas, Martin, Jaap, Allard, Wouter de M, Diederik V en ondergetekende.

10 Oktober 2015

Ieper, een plaatsnaam die vooral geassocieerd wordt met de slagvelden uit de WOI. Die gruwelijke periode is ook nog steeds zichtbaar; veel monumenten, oorlogskerkhoven en natuurlijk 'the Last Post', elke avond in de volledig herbouwde stad.

Het onderkomen was basic, maar de prijs ook erg laag. De vriendelijke eigenaar had de verwarming vast aangezet, niet overbodig gezien de temperatuur. Maar drie dagen droog in oktober in Vlaanderen, wie klaagt er dan over de temperatuur? Zondag was er zelfs veel zon te zien!

Patrick had álles geregeld; het onderdak, de autoverdeling, eten van vrijdagavond, routes en toeristische info, zodat we zaterdag ook de prachtige tentoonstelling 'wielersport en religie' , in een kerk, wisten te vinden (met als een van de 'hoogtepunten' de video met de bekentenis van Lance in het biechthokje van de kerk....

Het landschap in de omgeving van Ieper, vooral zuidelijk daarvan, bleek toch de nodige heuveltjes (Kemmelberg!) te bieden, meer dan we hadden verwacht. Op zondag reden e zelfs onder een stoeltjeslift door. Kortom, een ontdekking, met dank aan Patrick!

Foto's te vinden op de foto-pagina!


Frank B