Tuindorp Stoempers

arrow-left

Hel van Twente 2013

Ai lui bint doa kun ie niks an doon, maar ai meu bint is’t oe eig’n schuld... met andere woorden, we zaten ons na zo’n 100 km bij de koffiepauze toch wel weer af te vragen waarom we zo nodig zo hard moeten fietsen.

15 Mei 2013

Was het omdat een deel van de weer-sites in de loop van de dag regen voorspelden? Of omdat we die fietser uit Spakenburg die zich bij ons aansloot wilden laten zien dat wij ook zo hard op kop konden rijden? Of omdat het parkoers dit jaar de eerste 70 km wat meer rechte wegen kenden, waar we ook echt lekker door konden trekken, met een windje vooral mee, die eerste kilometers? Hoe dan ook na die koffiestop riepen mijn benen in ieder geval tegen mijn hoofd‘oe eig’n schuld’….

Met 100 droge kilometers bleken de weersites die motregen voorspelden toch gelijk te krijgen en zo reden we de laatste 60 km over steeds nattere wegen, maar gelukkig was het niet koud. Duidelijk was dat het aantal deelnemers ook had geleden onder de weersvoorspellingen. We fietsten grote delen met z´drieën. Maar toch waren we blij dat wij de lessen van Reinier en Patrick van vorig jaar ( http://tuindorpstoempers.nl/Verslagen/2012_Hel_Twente.pdf )ter harte hadden genomen: Negeer de buienradar!

Hoewel het tempo door de toenemende heuveltjes en het vele draaien en keren en de natte, soms bemodderde wegen wat omlaag ging, kwamen we met een gemiddelde van 33.4 km weer aan in Almelo. Een stoemperrecord? Geen idee, maar het was gewoon een lekkere dag. Het voelt toch een beetje als een schoolreisje, een woensdag weg van het werk, lekker boet´n spöllen op ne droad essel!