Tuindorp Stoempers

arrow-left

Gilbert in de bloesem

Op 28 april reden 4 stoempers La Philippe Gilbert vanuit Aywaille. Om 6 uur vertrek Q8 met FrankB, Mark, MarcelR en FrankW. Marcel had zijn voiture ter beschikking gesteld, zijn fiets in de bak en 3 achterop, dat ging prima. 2,5 uur rijden, dus rond 9 uur zaten we op de fiets voor de ruim 160 km.

28 April 2013

Het was droog en zonnig, maar niet boven de 10 graden. Lange broek dus helaas. Het opwarmertje al na 5 km was La Redoute, valt zelfs niet mee als je nog helemaal fris bent. Marcel reed een eerste tocht op, de avond ervoor gemonteerde, nieuwe wielen en banden, en uitgerekend hij kreeg na 20 km een lekke band. Daar bleef het gelukkig bij.

Het is een prachtige tocht die helemaal naar het Noorden voerde tot in Nederland over de Meschberg en zelfs tot in Valkenburg, waar de Cauberg nog even genomen moest worden. Dat stukje in Zuid-Limburg was prachtig, het leek wel de jaarlijkse bloesemtocht. Alle fruitbomen in de bloesem, lekker zonnetje over de heuvels en vrij veel drukte met wandelaars en toeristen. Dit in tegenstelling tot de uitgestorven Voerstreek.

Mark was voor de lus door Nederland al afgeslagen om de 130 km te doen vanwege wat trainingsachterstand. Wij konden hem niet vinden bij de finish, hij bleek ergens achteraf op een veldje in slaap gevallen te zijn, vermoeiend zo’n tocht!

Aanrader deze tocht. Een mix van bekende en onbekende hellingen, uitstekende verzorging onderweg, en als een van de toetjes de Chambralles, max 20% en na elke bocht gaat ie weer verder. 162 km, 2450 hoogtemeters. Dit allemaal als voorbereiding op de verschrikkelijke Mortirolo in juni!


Frank Witte