Tuindorp Stoempers

arrow-left

Deuxieme Vitesse, zaterdag 29 maart

Op deze schitterende zaterdag verzamelden zich 14 fietsers bij de Q: 5 voor de eerste snelheid, 9 Deuxième Vitesse.

29 Maart 2014

Uitbundige zonneschijn, strakke lucht en goed gezelschap. De lus om de Nieuwkoopse Plassen. In Woerdense Verlaat meldde zich bij Allards bandenwissel een lokale stroopwafelverkoopster met haar waar “voor het goede doel” (de kerk van Noorden). Jan van Beukering (na 8 jaar weer vol optimisme terug in het peloton) trakteerde.

In Nieuwkoop koffie op het terras aan de Plas, het plan van Reinier werkte: allemaal bij elkaar, want ook de eerste snelheid koerste in dit gebied. Het was er wel héél erg goed toeven en er ging gewoon een 2e koffie tegenaan: Deuxième Terrasse. Ook deze mail gaat vergezeld van de terras-scène. Voor de beeldvorming stel ik voor dat wat foto’s gemaakt worden tijdens het fietsen, in principe toch onze core business.

Ook de weg terug vond plaats in de twee (herschikte) groepen. Perfect. Ook een perfect traject: onder de Nieuwkoopse Plassen door over de Hollandsekade, voor sommigen een primeur van ongekende schoonheid.

Het tempo tegen de wind in leidde tot kramp in een enkele nieuwkomers-kuit -het seizoen is nog jong- die met vaste doch tedere hand duwend op de rug van het slachtoffer werd gecompenseerd. Als olifanten om een kalf schaarden zich de andere Stoempers om de verharde kuit en zo kwam de kudde tegen de wind in eendrachtig thuis, met 92 kilometer op de teller. Om daar verder te genieten van de zon, bijvoorbeeld door -zoals ik- in een tuinstoel heerlijk weg te tukken...

Bijgevoegd ook nog een foto van de zondag, door de eempolder, nogmaals 12 man aan de start!


Jan Andriessen